Destia Rail Oy ja Destia Oy ovat sopineet liittyvänsä Sähköliiton Energia-ITC-verkostoalan työehtosopimukseen.

25.4.2022

Destia Rail Oy ja Destia Oy ovat sopineet liittyvänsä Sähköliiton Energia-ITC-verkostoalan työehtosopimukseen.

 

Liityntäsopimuksen johdosta Sähköliiton Energia-ITC-alan sopimusta aletaan soveltamaan Destia Raililla yhtiön nykyisen sopimuksen umpeuduttua yhtiön sähkö- ja turvalaiteasentajien osalta.

 

Jatkossa siis Sähköliitto neuvottelee myös Destia Rail Oy:lle ja Destia Oy:lle sopimusalan 002 eli Energia-ITC-verkostoalan uuden sopimuksen, kun vanha sopimus päättyy maaliskuun lopussa.

Tavoite siitä, että Destia Raililla noudatettaisiin turvalaite- sähköasentajien osalta Sähköliiton sopimusta asetettiin tavoitteeksi osastossa jo vuonna 2011. Nyt kun on päästy maaliin näissä useita vuosia kestäneissä neuvotteluissa, on syytä kiittää liiton toimihenkilöitä sitkeistä neuvotteluista ja ratkaisun löytymisestä.

Sopimuksen myötä Destia Railin sähköalan työntekijät voivat valita keskuudestaan pääluottamusmiehen. Tällä hetkellä yhtiössä luottamusmiehenä toimii Jonne Lähde Kouvolasta.

Sähkö- ja turvalaiteasentajia koskeva työehtosopimus astuu voimaan Destia Oy:ssä 1.2.2022 ja Destia Rail Oy:ssä 1.3.2022. Destia Rail Oy:ssä siirtymäaika paikallisissa sopimuksissa on 30.6.2023 saakka.

 

Laajempi uutinen löytyy Vasama lehdestä.

 

Liitteenä Väylän yhteenveto ratakunnossapidon sopimuksista 30.12.2021.

Yrityksistä, jotka hoitavat ratakunnossapitoa noudattavat sähköasentajien osalta Sähköliiton sopimuksia lukuun ottamatta NRC Group Finland Oy:tä.