Graniittirakennus Kallio Oy jatkaa kasvuaan – ostaa Eltelin Suomen rataliiketoiminnan

27.11.2017

Graniittirakennus Kallio Oy (GRK) on 15.11 allekirjoitetulla kauppakirjalla ostanut ruotsalaisen pörssiyhtiön Eltelin Suomen rataliiketoiminnan.

Liiketoiminta käsittää rautatie, metro- ja raitiotiet, sähkö- ja turvalaitejärjestelmien asennuksen sekä kunnossapidon ja suunnittelun. Raideliiketoiminnan tärkeimpiä referenssejä ovat Kokkola – Ylivieska kaksoisraiteen sähköistys- ja turvalaitetyöt, Länsimetron virtakiskojen ja turvalaitteiden asennus, Kehäradan sähköistysurakka ja Etelä- ja Länsi-Suomen käyttökeskusalueiden sähköradan kunnossapidot.

Kaupan mukana siirtyy GRK:lle vanhoina työntekijöinä noin 120 toimihenkilöä ja työntekijää sekä merkittävä rautatiesähköistykseen liittyvä kalustoa. Siirtyvällä liiketoiminnalla on toimipisteet Helsingissä, Mikkelissä, Pirkkalassa, Seinäjoella ja Kempeleessä. Rataliiketoiminnan vuoden 2016 liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa. Kauppahinta on noin 8 miljoonaa euroa.

Liiketoiminta tullaan kokonaisuudessaan sijoittamaan omaan yhtiöönsä. Kaupan oletetaan toteutuvan tammikuun 2018 lopussa.

 

Graniittirakennus Kallio Oy on Suomessa, Ruotsissa ja Eestissä toimiva toimihenkilöidensä omistama innovatiivinen insinöörirakennusalan yritys. Toimimme kaikilla insinöörirakentamisen osa-alueilla sekä asfaltoinnissa osakkuusyhtiömme Asfalttikallio Oy:n kautta. Toimimme myös tytäryhtiömme Ab Infra Polarin voimin Pohjois-Ruotsin insinöörirakennushankkeissa sekä GRK Infra AS:nä Virossa, Tartossa. Radan rakentamisurakoinnista vastaa tytäryhtiömme Nordic Track Partners Oy.

GRK on yksi kannattavimpia infra-alan urakoitsijoita Suomessa ja liikevaihtomme oli vuonna 2016 vajaat 200 miljoonaa euroa. Liikevaihtomme ja tuloksemme tulevat kasvamaan 2017.

Lisää GRK:sta www.grk.fi